טיפים

דף הבית >> טיפים

טיפים להתמודדות עם ילדים:

התנהלות בתקופת גן ובבית הספר- זה הזמן להתחיל לחשוב ולתכנן איך מכינים להם ארוחות נטולות גלוטן, משביעות, טעימות ומגוונות.

* כדאי להצטרף לקחת חלק בוועד ההורים, כך תהיה לכם את האפשרות להשפיע ולתת במה לרגישות ללא גלוטן. כמו כן, בקשו מהגננת/ המורה/ ההורים ליידע אתכם מספר ימים מראש על כל אירוע שבו יחלקו צ'ופרים, עוגות, וחטיפים כדי שתוכלו להכין פינוקים לילד המיוחד שלכם.

* חשוב שכל המורים והילדים בכיתה יהיו מודעים לרגישות, וילמדו לכבד את זה. אפשר לשלב את הנושא הזה בשיעור על סובלנות לדוגמא..

* עצה נוספת היא להכין עוגת שוקולד לדוגמה שתשב בפריזר בגן/ בחדר מורים בבית הספר ובכל פעם שיחלקו עוגה ליתר הילדים גם לילדכם לא יחסר.

* אפשר להשאיר אצל הגננת/ המורה קופסת פלסטיק גדולה ולמלא אותה בכל חודש או לפני שיגמר בחטיפים וצ'ופרים מיוחדים רק לילדכם.

* חשוב מאוד לעדכן את ההורים שבזמן שהם חוגגים מסיבות יום הולדת לילדיהם, שישימו לב לילד שלכם שהוא לא נוגע במוצרים עם גלוטן ושלא מתערבבים לו כמה חטיפים ביד, או שיכינו עבורו שקית הפתעה מיוחדת או שאולי תעשו את זה יחדיו..

* אפשר לצייד את הילדים בכריך מלחם ללא גלוטן, לחמניות, פיתות, פריכיות, ירקות, פירות, אוכל מוכן וכו'.

* טיולים שנתיים- במידה והטיול אורך מעל יום אחד, ניתן ליצור קשר באופן עצמאי עם האכסנייה ולדאוג שיש מזון מתאים. מעבר לכך, יש לשוחח עם המרכזת שתדאג לילד. כדאי להתקשר לאכסניה/קייטרינג יומיים לפני הטיול לתת תזכורת קטנה . אפשר להכין להם אוכל מוכן, כריכים, פשטידות בצמוד לציידנית.

* יש להפריד כלים בהכנת מזון לחולה צליאק מכלים רגילים לדוגמא לא להשתמש באתו קרש חיתוך עליו פורסים לחם לפריסת לחם מיוחד ללא גלוטן.

* במסעדות יש לוודא עם השף (ולא להתבייש לשאול) כיצד בדיוק הוכנה המנה ומאילו מרכיבים על מנת לוודא שאינה מכילה גלוטן.

טיפים לקניות בסופר

1. חשוב לקנות לא מעט ירקות ולשלבם בכל צורה בארוחות על פני היום. מומלץ לצרוך כחמש מנות ירק בכל יום.

2. הקפידו להמנע מכל קנייה של בשר/דגים במרינדה. כדאי להמנע גם מסלטים שמעורבבים עם בשר, שיש ספק של מעורבות מוצרים.

3. דגנים מלאים ללא גלוטן כגון כוסמת, קינואה או אפילו מציעים אורז פרא מזינים ותוספות זולים לכל ארוחה.

4. חפשו מוצרים עם הסימון של ללא גלוטן

טיפים כללי

1. הקפידו לנקות כל משטח עבודה לפני שמתחילים להכין אוכל

2. השתמשו בכלים נפרדים למזון ללא גלוטן בארוחות משותפות.


 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 

שלח
התחברות לחברים

חפשו אותנו:       להזמנות ושרות לקוחות - חייגו: 03-9235276  |  שעות מענה: א-ה - 09:00 עד 17:00 

                  

לייבסיטי - בניית אתרים