מה יותר חיובי מקינוח? מחקרים מראים שצריכת סוכר מעלה את רמות הדופמין במוח, קינוח טוב הוא מקור לאושר אמיתי. לכבוד יום החשיבה החיובית, שחל ב-13 בספטמבר, שלושה מתכוני קינוחים שישדרגו את מצב הרוח: מוס שוקולד מפנק, מאפה פילו עם גבינת ברי וריבת אוכמניות, ובראוניז עם קצפת וניל – מתכונים שיגרמו לחשוב טוב עם כל ביס.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch
מוס שוקולד
מצרכים:
עבור המוס:
• 230 גרם שוקולד מריר
• 1 כפית קפה נמס
• ½ כוס מים
• 1 כפית תמצית וניל
• מעט מלח
• 170 גרם שמנת מתוקה להקצפה
• 40 גרם אבקת סוכר
לקישוט:
• 125 גרם שמנת מתוקה להקצפה
• 25 גרם אבקת סוכר
• 25 גרם אבקת קקאו
• פתיתי מלח
אופן ההכנה:
עבור המוס: ממיסים את השוקולד בסיר על חום נמוך מאוד, מערבבים כל הזמן להמסת השוקולד מהר יותר.
מחממים את המים למשך דקה במיקרוגל, מוסיפים לשוקולד המומס יחד עם הקפה, תמצית הווניל והמלח, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהתערובת חלקה. מקררים עד שהשוקולד בטמפרטורת החדר.
בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת רכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד תוך כדי תנועות עטיפה.
מחלקים את המוס לקערות ההגשה ומקררים למשך כשעתיים.
להגשה, מקציפים את השמנת המתוקה לקישוט עם יתר אבקת הסוכר ומניחים מעל המוס. מקשטים באבקת קקאו ופתיתי מלח.
מאפה פילו עם גבינת ברי וריבת אוכמניות
מצרכים:
עבור ריבת האוכמניות:
• 250 גרם אוכמניות
• ½ לימון
• 100 גרם סוכר
• מים
עבור כוסות הפילו:
• בצק פילו
• שמן זית או חמאה מומסת
• 1 גבינת ברי
• ריבת אוכמניות (מההכנה הקודמת)
• אוכמניות טריות
• טימין טרי
אופן ההכנה:
עבור ריבת האוכמניות: מנקים את האוכמניות ומניחים בסיר עם מיץ הלימון והסוכר.
מבשלים על חום נמוך מאוד, מערבבים כל הזמן ומוסיפים מעט מים אם יש צורך. ממשיכים לבשל במשך 30-40 דקות עד שהריבה מסמיכה. כאשר הזמן נגמר, מסירים מהחום ומעבירים למיכל לצינון.
עבור כוסות הפילו: משמנים תבניות מאפינס בשמן זית וחותכים את בצק הפילו לעיגולים. הם צריכים להיות קצת יותר גדולים מהתבנית.
יוצרים את הכוסות עם 3 שכבות של בצק פילו (אפשר להשתמש ביותר אם רוצים כוסות עבות יותר), מניחים אותן בתוך תבניות המאפינס ויוצרים כפלים קטנים בבצק.
מורחים אותן במעט שמן זית או חמאה מומסת, שמים כמה קוביות ברי בתוכן ואופים ב-180 מעלות צלזיוס למשך 15-20 דקות.
כאשר הכוסות מזהיבות והגבינה קצת נמסה, מוציאים מהתנור ומקשטים בריבה, אוכמנייה אחת וטימין טרי.
בראוניז עם קצפת וניל
מצרכים:
עבור הבראוניז:
• 300 גרם חמאה
• 400 גרם שוקולד
• 350 גרם סוכר
• 5 ביצים
• מלח
• 150 גרם קמח חיטה
• 1 כפית תמצית וניל
עבור הקצפת:
• 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
• 50 גרם אבקת סוכר
• ½ מקל וניל
עבור השוקולד:
• 100 גרם שוקולד מומס
להגשה:
• אבקת קקאו
• חתיכת בראוני
• קצפת
• שוקולד
אופן ההכנה:
עבור הבראוניז: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל בפולסים של 15 שניות עד שהכל נמס.
בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל. כאשר הנפח מוכפל, מוסיפים בהדרגה את התערובת הקודמת תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובות מתאחדות לחלוטין.
לבסוף, מוסיפים את הקמח המנופה והמלח ומערבבים גם אותם. יוצקים לתבנית מלבנית משומנת בחמאה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות. מניחים להתקרר.
עבור הקצפת: חוצים את מקל הווניל לשניים ומערבבים עם השמנת כדי להפריד את הגרגרים. מקציפים עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת ושומרים במקרר בתוך שקית זילוף.
עבור השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בשיטת בן מארי בזהירות כדי לא לשרוף אותו.
משתמשים בכוס וטובלים את התחתית בשוקולד המומס, מסירים את העודפים ומניחים להתקרר על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על התהליך עד שמתקבלת כמות הקישוטים הרצויה ושומרים במקרר או במקפיא עד שהשוקולד קריספי.
כאשר הבראוניז התקרר, משחררים מהתבנית וחותכים לחתיכות עגולות בעזרת חותכן מתכת.
מפזרים קו של אבקת קקאו על צלחת, מניחים את הבראוני ומקשטים בקצפת והשוקולד.