חצי ספירה אישית שוקולד ותפוז עם מילוי מפתיע בפנים
רוצים לשפשף את כישורי הקונדיטוריה שלכם?מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מנדבת לכם מתכון מנצח שיקבל מחמאות רבות.
מידת קושי בינוני: זמן 30 דקות הכנה, 30 דקות אפיה בתנור – 45 דקות ציון עד להגשה
רכיבים:
לעוגת הספוג:
140 גרם קמח חיטה או כוסמין
120 גרם סוכר חום (או ממתיק אחר שאינו נוזלי)
40 גרם אבקת קקאו
10 גרם ריבת תפוז
5 גרם סודה לשתיה
7 גרם אבקת אפייה
5 גרם מלח
80 גרם שמן חמניות
170 גרם מיץ תפוזים
גרידת תפוז (לא חובה)
קורט קינמון וג'ינג'ר (לא חובה)
לשכבת האמצע:
90 גרם שוקולד לבן
60 גרם מיץ תפוזים
95 גרם חלב סויה
30 גרם חמאה
20 גרם סוכר
לגנאש שוקולד ושמן זית:
100 גרם שוקולד מריר 70%
15 גרם שמן זית כתית מעולה
קורט מלח
הכנה:
מתחילים בהכנת ליבת העוגה: יוצקים לסיר את החלב ומיץ התפוזים יחד עם הסוכר ומבשלים על אש קטנה. כאשר התערובת מגיעה לרתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן והחמאה ומערבבים במיקסר עד להמסת השוקולד והחמאה.
הכניסו את התערובת לתבניות קרח, או, במידה ואין לכם, הכניסו אותה לקופסת טאפרוור והקפיאו אותה. אם תבחרו באפשרות האחרונה, לאחר הקפאה, השתמשו בכפית להכנת כדורים אותם נטמין בליבת העוגה.
כעת נתפנה להכנת עוגת הספוג: מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. מוסיפים את הנוזלים לחומרים היבשים ומערבבים היטב עד לתערובת חלקה ללא גושים. נותנים לתערובת לנוח כמה דקות.
ממלאים תבניות חצי כדור עד לחצי, מניחים בפנים קובייה של הליבה הכתומה שהכנו ומסיימים למלא ביתרת תערובת הבצק. ניתן להשתמש בצרת תבנית אחרת כל עוד מדובר בתבנית מיני למנה אישית.
אופים ב-180 מעלות כ-28 דקות. דוקרים את העוגה בעזרת קיסם – אם היא יוצאת נקייה היא מוכנה.
לאחר שהעוגות התקררו, מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת.
מכינים את הזיגוג על ידי המסת השוקולד יחד עם השמן על אדי מים חמים (בשיטת בן מארי). מזגגים את העוגות וממתינים מספר דקות עד שיתגבשו.
אפשר לקשט את הקינוח בתפוז מסוכר, ולהגיש לצד סורבה.