שלוש מנות מושלמות לאירוח בשבועות
מארחים בשבועות? בחג השבועות הקרוב נלבש לבן ונצא להתארח אצל המשפחה, או שאולי נארח בעצמנו. כך או כך – את הארוחה הזאת אף אחד לא ירצה לפספס. מה בתפריט? מנה ראשונה של קסדיית אוכמניות וברי, מנה עיקרית של קיש בצל מקורמל מוגש לצד עגבניות שרי ולקינוח עוגת גבינת אספרסו המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
קסדיות אוכמניות וגבינת ברי
מרכיבים
עבור הקסדיות:
טורטיות
1 גבינת ברי
150 גר' אוכמניות
60 גר' אגוזי פקאן
לזיגוג ולקישוט:
30 גר' סוכר הדובדבן
1 כף סוכר חום
2 כפות חלב
אוכמניות
הוראות הכנה:
פורסים את גבינת הברי ומניחים שלושה מהם על הטורטיות.
מניחים שכבת אוכמניות מעל, יחד עם כמה אגוזי פקאן קצוצים.
מניחים את הטורטיות האחרות אחת על השנייה ומבשלים אותן על הגריל בזו אחר זו.
מכינים את הזיגוג על ידי ערבוב סוכר הדובדבן, סוכר חום וקינמון עם חלב עד לאיחוד.
מגישים את הקסדיות חתוכות עם כמה אוכמניות מעל ומזגגים לפי הטעם.
קיש בצל מקורמל ועגבניות שרי
מרכיבים
עבור הקיש:
שמן זית
1 גיליון בצק עלים
250 גר' גבינת שמנת
4 ביצים
שמנת לבישול 120 מ"ל
70 גר' גבינה מגוררת
מלח
פלפל
120 גר' בצל מקורמל
100 גר' עגבניות שרי
לקישוט:
6 עגבניות שרי
עירית.
בזיליקום טרי
הוראות הכנה:
משמנים תבנית קיש בשמן זית, מרפדים אותה בבצק עלים, ומעצבים את הבסיס והצדדים. מניחים נייר אפייה מעל המאפה וממלאים אותו בחומוס.
אופים בטמפרטורה של 190 מעלות למשך 15 דקות.
בקערה, מערבבים את גבינת השמנת עם גבינה מגוררת, ביצים, שמנת, מלח ופלפל.
מקציפים עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים בצל סגול ועגבניות שרי, חותכים לרבעים ומוסיפים לתערובת.
יוצקים את התערובת לבסיס האפוי ומבשלים שוב באותה טמפרטורה במשך 15 דקות.
מוציאים מהתנור, מקשטים בעגבניות השרי והעירית הנותרות ואופים עוד 15 דקות.
צילום טקה סטודיועוגת גבינה אספרסו
מרכיבים:
240 גרם עוגיות אוריאו
20 גרם חמאה מומסת
600 גרם גבינת שמנת
120 גרם סוכר
1 תמצית וניל
50 מ"ל קפה אספרסו
4 ביצים
115 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר לאפייה
50 גרם שוקולד חלב לאפייה
הוראות הכנה:
מכסים את הבסיס והדפנות של תבנית בגודל 18 ס"מ עם נייר אלומיניום
מועכים את עוגיות האוריאו ומערבבים בחמאה
מורחים את התערובת בתחתית התבנית בצורת דחיסה
מכניסים את התבנית למקפיא ובינתיים מכינים את המילוי
מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת מרקם רך וחלק ללא גושים
מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל ובוחשים בעדינות עד למרקם אחיד
יוצקים את הבלילה לתבנית יחד עם 60 מ"ל מים חמים
מחממים את התנור ל-160 מעלות ומכניסים את התבנית למשך שעה
מוציאים את התבנית מהתנור, מרוקנים את המים ומניחים לעוגה להתקרר
מחממים את הקצפת בסיר ולפני שהיא מתחילה לרתוח מוסיפים קוביות שוקולד מריר
מסירים מהאש ומניחים בצד ל-10 דקות כדי לאפשר לשוקולד להימס לפני ערבוב.
מכסים את עוגת הגבינה בתבנית בשכבה דקה של גנאש שוקולד.
יוצרים זילוף עם שוקולד החלב בעזרת סכין חדה ומקשטים את כל החלק העליון.