מתוקיםמתכונים

מתכון קינוח אישי בכוס של רון יוחננוב

השפית קונדיטורית קרין גורן והמתכונאי רון יוחננוב יצאו בפרויקט משותף, במסגרתו יציגו מתכונים ייחודיים ומפתיעים בחסות המותג KENWOOD. המתכונים יעלו במתחם מיוחד באתר ובדיגיטל פודי (טיק טוק, אינסטגרם ופייסבוק).

רון יוחננוב: קינוח כוסות בצבעוניות מפתה של ורוד וצהוב עם קרם לימונענע וקצפת פירות יער ובסיס פריך שלא דורש שום התעסקות במטבח. קינוח מיוחד, מרענן וקליל שממלא את החיך בחגיגה. פירות היער מעניקים את הטוויסט המתוק ומתקבל קינוח כוסות מושלם ומרשים.

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה ( 10 מנות) :

קרם לימונענע:
250מ"ל חלב 3%
200מ"ל מים
50מ"ל מיץ לימון
2חלמונים L
10עלי נענע
70גרם סוכר לבן
30גרם קורנפלור
1כפית תמצית וניל
20גרם חמאה

לעיטור:
פירות יער טריים
קצפת פירות יער
1/2כוס ריבת פירות יער
או פטל
500מ"ל שמנת מתוקה 38%

בסיס:
1כוס עוגיות חמאה
או עוגיות וניל, שבורות ומפוררות

עיטור:
1/2כוס פטל טרי
או כל פרי יער שאוהבים

אופן הכנה:
מכינים קרם לימונענע: בסיר, מרתיחים 200 מ”ל חלב, סוכר, עלי נענע, מים, מיץ הלימון והוניל.
בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים, הקורנפלור ו-50 מ”ל החלב שנותר.
מבצעים השוואת טמפרטורות, על ידי הוספת כמחצית מהחלב החם למסה שבקערה, תוך כדי ערבוב נמרץ.

מחזירים את כל המסה לסיר להמשך בישול והסמכה, וממשיכים לערבב לאורך כל התהליך. כאשר מתקבל מרקם קרמי וסמיך, מורידים מהאש.
מוציאים את עלי הנענע ומוסיפים פנימה את החמאה. מעבירים לקערה וסוגרים בניילון נצמד.

מכינים קרם ריבת פירות יער: מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם מוס.
מוסיפים את הריבה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

מפוררים את העוגיות לבסיסי הכוסות, ממלאים בקרם הלימונענע לאחר שהתקרר, מזלפים מעל קצפת פירות יער ומקשטים בפירות יער טריים.

המתכון נעשה באמצעות מיקסר קנווד השוקל את המרכיבים , מתפיח וממיס.

מאמרים רלוונטיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Back to top button